vineri, 11 aprilie 2014

PĂPUŞI DE INSPIRAŢIE WALDORF

       Acum un an am văzut pe internet poza unei păpuşi Waldorf, creată de o doamnă din Germania. Era aşa  de frumoasă....Am încercat şi eu. Păpuşa mea nu a ieşit la fel de bine, dar cineva a zis că e grozavă şi nu s-a mai despărţit de ea.
       Pedagogia Waldorf lasă copilului libertatea de exprimare. De aceea asemenea păpuşi au o faţă simplificată (de obicei lipseşte gura astfel încât copilul să-şi poată imagina păpuşa tristă, veselă, curioasă… în funcţie de jocul său). Mie îmi place să le mai dichisesc.
      De ce confecţionez asemenea păpuşi? Din pasiune. Sunt nostime, uşor de folosit şi rezistente. Materialele din care sunt confecţionate nu pun în pericol sănătatea copilului. Păpuşile sunt suficient de flexibile (de aici pozele în care arată de parcă ar fi nişte copii). Fiecare păpuşă este unică. Chiar dacă serveşte ca model pentru o altă comandă nu este identică cu aceasta.
      Hainele sunt lucrate manual, pot fi scoase şi spălate. Întreaga păpuşă e confecţionată manual, poate fi spălată, dar nu la maşină pentru că s-ar încurca părul. Nu are ochi sau gură pictate ci cusute. Are doar un pic de vopsea pentru materiale textile  în obraji.
      Asemenea păpuşi pot deveni prieteni de joacă grozavi. Fiind rezistente pot ţine foarte mult timp. Dacă se deteriorează se pot repara uşor cu un ac şi aţă.
      


joi, 10 aprilie 2014

Păpuşi lucrate 100% manual

            O păpuşă poate deveni un adevărat prieten pentru orice copil. Înainte de a se juca cu ceilalţi copii, înainte de a vorbi cu cei mari, copilul mic vorbeşte şi se joacă cu păpuşa. Acest lucru îi permite să înveţe şi să exerseze multe. Tocmai de aceea păpuşa trebuie să fie nostimă şi în acelaşi timp sigură pentru cel mic. 
          
 Păpuşa din imagine este lucrată în întregime manual din materiale naturale. Hainele pot fi scoase şi spălate, părul poate fi rearanjat. Corpul este lucrat manual din material textil, umplut cu puf antialergic. Hainele şi părul sunt confecţionate din fire pentru tricotat.Inaltime:53 cm
(pe stoc)

https://www.facebook.com/carmens.toys