sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Roşcovana IV

     Încă o roşcovană. Ceva mai mică, dar simpatică. Sper...

Roşcovana III

                                           Roşcovana III-Arad

Am reuşit să termin o comandă.Mi-a luat mult timp din lipsă de timp liber. De ceva vreme confecţionez papuşi cu părul portocaliu. Lumea le iubeşte mai mult.



sâmbătă, 27 septembrie 2014

Maritza

                            O altă păpuşă,

de data asta brunetă. Disponibilă pentru vânzare.

vineri, 26 septembrie 2014

Ultima dar nu cea din urmă

                                Am terminat-o de curând.Mi-a luat destul timp din lipsă de timp liber.  Tot roşcată. E haioasă, nu-i aşa?






joi, 31 iulie 2014

Pernă decor sau jucărie

Încerc şi altceva. Ce credeţi, cum a ieşit? Va fi cadou pentru cineva apropiat.
Bufniţă
Dimensiuni: 40 /33 cm
Materiale folosite: tricot, fetru, stambă, umplutură din puf siliconat hipoalergenică
45 lei

miercuri, 16 iulie 2014

                            Nu am mai scris de mult pe blog. Lucruri de rezolvat care nu au suportat amânare mi-au cam dat bătăi de cap în ultima vreme. Dar am reuşit să mă întorc la meşterit păpuşi. Lucrez o la o păpuşă nouă pe care am numit-o Cristina. Aşa arată acum.

                   
Work in progress

Între timp am reuşit să termin lucrul şi sunt destul de mulţumită. Voi ce ziceţi?






sâmbătă, 14 iunie 2014

     O altă roşcovană şi-a găsit  familie.
Are 50 cm, faţa ei este pictată cu vopsea pentru material textil, vopseaua fiind rezistentă la apă. Hainele păpuşii sunt confecţionate din material textil 100% bumbac.Se pot scoate şi spăla. Corpul este confecţionat manual din material textil 95% bumbac, 5% elastan şi este umplut cu puf antialergic.


duminică, 11 mai 2014

Cum confecţionăm o păpuşă?

    1. Alegi un model. Uneori păpuşa trebuie să semene cu ceva sau cineva. De cele mai multe ori nu există un model. Ai la îndemână materialele, le combini. Culorile şi formele se leagă şi prinde viaţă păpuşa.

2. Confecţionezi întâi capul. Îi coşi ochii şi gura. Faţa e gata. Fie zâmbitore, fie curioasă, fie gânditoare, niciodată tristă.
.
3. Asamblezi părţile corpului. Păpuşa trebuie să fie cât mai flexibilă. Uneori e înaltă şi subţire, precum un top model, alteori e mai bondoacă. Oricum ar fi trebuie să păstrezi anumite proporţii.



4. Păpuşa trebuie îmbrăcată. Hăinuţele o transformă dintr-o păpuşă de pânză într-un ,,copilaş". Materialele se aleg în funcţie de culoarea ochilor şi a părului, de preferinţele clientului... Cât ma vesele şi mai colorate. Se lucrează cu multă atenţie fiecare detaliu.



5. La final se fac pozele, dacă nu le-ai facut şi pe parcurs pentru că nu te-ai putut abţine.
                                                                   Si iată păpuşa!









vineri, 11 aprilie 2014

PĂPUŞI DE INSPIRAŢIE WALDORF

       Acum un an am văzut pe internet poza unei păpuşi Waldorf, creată de o doamnă din Germania. Era aşa  de frumoasă....Am încercat şi eu. Păpuşa mea nu a ieşit la fel de bine, dar cineva a zis că e grozavă şi nu s-a mai despărţit de ea.
       Pedagogia Waldorf lasă copilului libertatea de exprimare. De aceea asemenea păpuşi au o faţă simplificată (de obicei lipseşte gura astfel încât copilul să-şi poată imagina păpuşa tristă, veselă, curioasă… în funcţie de jocul său). Mie îmi place să le mai dichisesc.
      De ce confecţionez asemenea păpuşi? Din pasiune. Sunt nostime, uşor de folosit şi rezistente. Materialele din care sunt confecţionate nu pun în pericol sănătatea copilului. Păpuşile sunt suficient de flexibile (de aici pozele în care arată de parcă ar fi nişte copii). Fiecare păpuşă este unică. Chiar dacă serveşte ca model pentru o altă comandă nu este identică cu aceasta.
      Hainele sunt lucrate manual, pot fi scoase şi spălate. Întreaga păpuşă e confecţionată manual, poate fi spălată, dar nu la maşină pentru că s-ar încurca părul. Nu are ochi sau gură pictate ci cusute. Are doar un pic de vopsea pentru materiale textile  în obraji.
      Asemenea păpuşi pot deveni prieteni de joacă grozavi. Fiind rezistente pot ţine foarte mult timp. Dacă se deteriorează se pot repara uşor cu un ac şi aţă.
      


joi, 10 aprilie 2014

Păpuşi lucrate 100% manual

            O păpuşă poate deveni un adevărat prieten pentru orice copil. Înainte de a se juca cu ceilalţi copii, înainte de a vorbi cu cei mari, copilul mic vorbeşte şi se joacă cu păpuşa. Acest lucru îi permite să înveţe şi să exerseze multe. Tocmai de aceea păpuşa trebuie să fie nostimă şi în acelaşi timp sigură pentru cel mic. 
          
 Păpuşa din imagine este lucrată în întregime manual din materiale naturale. Hainele pot fi scoase şi spălate, părul poate fi rearanjat. Corpul este lucrat manual din material textil, umplut cu puf antialergic. Hainele şi părul sunt confecţionate din fire pentru tricotat.Inaltime:53 cm
(pe stoc)

https://www.facebook.com/carmens.toys